پلی استیشن بهتر است یا ایکس باکس

جدال بر سر برتر بودن!

PlayStation بخریم یا Xbox؟ کدام بهتر است؟ همیشه جدال بر سر برتر بودن وجود دارد! اما این بار می خواهیم یکی از سوالات پر تکرار گیمرها را بررسی کنیم: پلی استیشن یا ایکس باکس! در این مقاله به بررسی نقاط قوت و ضعف این دو کنسول بازی محبوب می پردازیم و در نهایت برچسب برتر بودن را به یکی از آن دو خواهیم زد! با گیفت بارون همراه باشید تا ببینیم پلی استیشن بهتر است یا ایکس باکس!

 

سونی یا مایکروسافت؛ داستان یک رقابت

رقابت کنسول‌های سونی و مایکروسافت چیز جدیدی نیست و همه می دانیم در بازار کنسول های بازی، این دو شرکت با معرفی سرویس ها و خدمات منحصر به فرد خود سعی در جلب رضایت کاربران و در نتیجه کسب سهم بازار بیشتر داشته اند و دارند و همچنان خواهند داشت. در این میان گیمرها در مقابل یکدیگر جبهه هایی تشکیل داده اند و هر کدام از کنسول محبوب خود به نحوی طرفداری می کنند. همه می دانیم وقتی سونی پلی استیشن ۲ (PlayStation ۲) را معرفی و عرضه کرده بود، بسیاری از منتقدین به آن لقب سلطان نسل ششم کنسول‌ها را داده بودند (که البته همین طور هم بود!). در آن زمان ایکس باکس که مدت زیادی هم از تولدش نمی گذشت در برابر رقیب بزرگش یعنی پلی استیشن، حرفی برای گفتن نداشت. با این وجود در اوایل عرضه ی کنسول های نسل هفتم، مایکروسافت نشان داد که ایکس باکس هم می تواند رقیب جدی و بزرگی برای پلی استیشن باشد. ایکس باکس در آن زمان سهم خوبی از بازار کنسول های بازی را تصرف کرد و دقیقا از همان زمان گیمرها و کاربران صنعت گیم به دو دسته ی بزرگ تقسیم شدند: طرفداران Xbox و طرفداران PlayStation! این دوگانگی هنوز هم ادامه دارد. به نظر شما واقعا Xbox بهتر است یا PlayStation؟

playstation بهتر است یا xbox?

 

کیفیت کنسول ها

از زمانی که سونی نخستین کنسول پلی استیشن را معرفی کرد و پا به عرصه ی کنسول های گیم گذاشت هر نسل از کنسول هایش موفقیت های چشمگیری رقم زدند. مثلا پلی استیشن ۱ (PlayStation)، اولین کنسول دنیا بود که از بازی‌های سه بعدی و پلیر CD پشتیبانی می‌کرد. پس از آن نیز در نسل ششم، کنسول جدید سونی (PlayStation2) توانست با فروش فوق العاده‌اش عنوان پرفروشترین کنسول تاریخ را کسب کند. به طوری که حتی هنوز هم PlayStation2 کاربران فعال خیلی زیادی دارد! سونی نسل هفتم کنسولش را به رقم بازخورد منفی بازی سازان از خود کنسول، با معرفی عناوین جذاب انحصاری اش خاطره انگیز و دلنشین کرد و رضایت بسیاری از گیمرها را به دست آورد. نیازی به گفتن نیست که نسل هشتم هم برای سونی تکرار موفقیت‌های قبلی بود و از طرفی ایکس باکس با عملکرد ضعیفی که در آن سال ها از خود نشان داد باعث شد موفقیت‌های سونی بیشتر به چشم بیایند.

با همین نگاه گذرا یا به قول انگلیسی ها at a glance به خوبی می توان دید که در زمینه ی کیفیت کنسول های بازی تا اینجای کار، سونی موفقیت های بیشتری داشته است اما در طول این مسیر بعضی اتفاقات نیز باعث شدند تا مایکروسافت هم در برخی برهه ها بتواند در رقابت با سونی پیروز شود. برای مثال پلی استیشن ۳ به دلیل طراحی فنی پیچیده در بخش سخت افزار و دشواری در برنامه نویسی و توسعه ی بازی، مورد انتقاد بسیاری از افراد اهل فن و شرکت های بازی سازی قرار گرفت. این پیچیدگی باعث می شد تا زمان بیشتری صرف توسعه ی بازی ها شود و در نتیجه قیمت بازی های پلی استیشن ۳ نسبت به نسل های قبلی، به طرز بی نامعقولی بالا رفته بود. افزایش قیمت بازی ها صدای هواداران و گیمرها را هم در آورد و در نتیجه پلی استیشن ۳ نتوانست انتظارات سونی و کاربران را برآورده کند. در این زمان مایکروسافت با معرفی سرویس های نحصاری خود برای ایکس باکس برای مدتی توانست برتری خود را در بازار کنسول بازی نشان دهد.

کندی کراش - مقایسه پلی استیشن و ایکس باکس

 

عناوین انحصاری

هر یک از شرکت های ارائه دهنده ی کنسول های بازی، برای کنسول خود بازی هایی را به صورت انحصاری توسعه داده اند. بازی ها و عناوین انحصاری یکی از مولفه های ارزشمند کنسول های بازی به شمار می روند زیرا توجه گیمرها و کاربران را به یک کنسول جلب می کنند. در زمینه ی عناوین انحصاری باید بگوییم از زمانی که Xbox متولد شد تا به امروز مایکروسافت بیشتر روی عناوین شوتر و کمی هم فانتزی تمرکز داشته است. در حالی که در آن سوی بازار، سونی تاکنون تلاش کرده تا از تمام سبک‌های بازی‌ها حمایت کرده و آن‌ها را برای پلی استیشن در نسل‌های مختلف عرضه کند. هرچند گیمرها مجبور به استفاده از عناوین انحصاری یک کنسول نیستند و می توانند به راحتی هر بازی دیگری را نیز روی کنسول خود داشته باشند اما به هر حال عناوین انحصاری در نقش یک ارزش افزوده ظاهر می شوند و به محبوبیت یک کنسول می افزایند. سونی در نسل‌های مختلف بازی‌های مختلفی مانند سری گاد آف وار (God Of War)، رچت و کلنک (Ratchet & Clank)، کراش بندیکوت (Crash Bandicoot) و… را برای کنسول‌های خود تدارک دید تا تمام سلایق را جذب خود کند. در مقابل ایکس باکس تمرکز خود را روی بازی‌هایی گذاشت که مناسب افراد بزرگسال بودند و نبرد و خشم در آن‌ها حرف اول را می‌زد.

Ratchet & Clank رچت اند کلارک - مقایسه کنسول پلی استیشن و ایکس باکس

البته در نسل نهم، رویه ی مایکروسافت تغییر پیدا کرده است. مایکروسافت با راه‌اندازی سرویس Xbox Game Pass توانسته با حمایت از سازندگان عناوین مستقل و آوردن آثار آن‌ها روی این سرویس تا حد خوبی رضایت کاربران کنسول خود را جلب کند. هرچند سونی سال ها پیش این کار را انجام داده بود. پلی استیشن پلاس شبکه ای از بازی ها و امکانات است که تمام کاربران پلی استیشن با آن آشنا هستند. این استراتژیِ مایکروسافت به طور کلی تاثیر مثبت داشته. زیرا در عین کسب رضایت کاربران، رقابت در صنعت گیم را به سطح جدیدی برده است. در حال حاضر سونی با بازی های انحصاری جدیدی مثل لست آف آس (the Last of us) و نسخه ی جدید گاد آف وار (God Of War) توانسته مخاطبان خود را راضی نگه دارد و به نسبت رقیبش مایکروسافت، در جایگاه بهتری قرار بگیرد. مایکروسافت هم در حال حاضر با سرمایه گذاری کلان در بخش بازی‌های انحصاری خود، با سونی به شکل جدی رقابت می کند.

 

استفاده از تکنولوژی های نوظهور

عصر حاضر عصر تکنولوژیست و یکی از زمینه های پر مخاطب این روزها، استفاده از تکنولوژی در زمینه ی سرگرمی است. چیزهایی مثل واقعیت مجازی به لذتبخش تر شدن تجربه ی بازی، کمک می کنند. در این موضوع، مایکروسافت از زمان ورود به بازار کنسول‌ها، طرح‌ها و ایده‌های جذاب و آینده‌ نگرانه‌ای داشت و بعضی از آن‌ها‌ را عملی نیز کرد؛ اما به خاطر این که استراتژی ضعیفی در راهبرد آنها داشت بیشتر آن ایده ها شکست خوردند. یکی از این ایده‌ها ورود دستگاه‌های کینکت به عرصه ی ویدیوگیم بود که اوایل جذابیت خوبی داشت، اما متاسفانه نتوانست بازی‌های زیاد و متنوعی را پشتیبانی کند و این شد که ایده ی جذاب کینکت رفته رفته فراموش شد. با ایده ی کینکت، این بار مایکروسافت عرصه را برای سونی آماده کرده بود! سونی از این فرصت استفاده کرد و پروژه ی واقعیت مجازی خود را رسما از نسل هفتم کنسول‌ها استارت زد (با این که سرویس مشابهی را هم در نسل پنج و ششم معرفی کرده بود). سونی کار را با PlayStation Move شروع کرد و توانست تا حدودی خودی نشان دهد اما هنوز حرفی برای گفتن نداشت.

عینک واقعیت مجازی پلی استیشن - عینک vr پلی استیشن - مقایسه ی کنسول های پلی استیشن و ایکس باکس

در سری هشتم کنسول ها، سونی تلاش جدی خود را با PlayStation VR نشان داد و با معرفی سالانه بازی‌های متنوع و جذاب برای VR خود، ثابت کرد که برنامه‌های زیادی برای این کنسول دارد. بعدها شاهد معرفی نسل دوم PlayStation VR بودیم که با بهبودها و قابلیت‌های جدیدی همراه بود و بازی‌های جذاب و جدیدی را پشتیبانی می‌کرد. در این طرف میدان اما هیچ تلاشی را از جانب مایکروسافت وجود نداشت و تا امروز بخش VR به تنهایی از جانب سونی در حال توسعه در بازار است. جمعیت قابل توجهی از مخاطبان ویدبوگیم طرفدار بازی‌های VR هستند که سونی به خوبی با درک این موضوع، توانسته سودآوری کند.

 

عملکرد و مشکلات کنسول ها

یکی از دغدغه های کاربران لوازم الکترونیکی، سلامت عملکرد آنهاست. این موضوع در کنسول های بازی به شدت مهم است. کنسول بازی‌ای که عملکرد روان تر، بهتر و پایدار تری داشته باشد برنده ی این بخش است. شاید به یاد داشته باشید ایکس باکس ۳۶۰ با مشکل ۳ چراغ مرگ خیلی از کاربران را آزرد و توجه بسیاری از گیمرها را از دست داد. مشکل دیگری که ایکس باکس داشت، خش انداختن روی دیسک بازی بود که تقریبا بازی ها را بی استفاده می کرد. در آن زمان پلی استیشن ۳ هم مشکلات عجیب و غریبی داشت که یکی از آن‌ها قفل شدن دیسک بازی بخاطر دمای محل قرارگیری بود!

سونی در عیب یابی از کنسول های خود سرعت عمل بیشتری داشت و به گونه ای مشکلات را رفع کرد که در نسل های بعدی کنسولش، تاکنون این مسائل تکرار نشده اند ولی مایکروسافت علاوه بر سرعت بسیار کم در رفع مشکلات ایکس باکس، در نسل های بعدی نیز با مشکلات خاص دیگری در کنسول خود رو به رو بود. با توجه به این که در دنیای فعلی، سرعت عمل در رفع نیازهای کاربران شرط حیات در بازار است می توان گفت در آن سال ها مایکروسافت جایگاه خود در بازار کنسول بازی را رفته رفته از دست داد.

مقایسه دسته ایکس باکس با پلی استیشن - دسته play station دسته xbox

 

کنترلر یا دسته ی بازی

دسته یا کنترلر نقش مهمی در اجرا و تجربه ی بازی ها ایفا می کند. تمام تعامل کاربران با کنسول با کنترلر آن انجام می شود. خیلی از گیمرهایی که از کنسول سونی به ایکس باکس مهاجرت کرده بودند، در برقراری ارتباط با دسته ی ایکس باکس مشکل داشتند! در واقع استفاده از دسته‌های ایکس باکس به خاطر مدل چینش دکمه‌ها و کمی بزرگتر بودن نسبت به دسته ی سونی، برای بسیاری از کاربران گذشته ی پلی استیشن سخت بود و هنوز هم هستند کسانی که نتوانسته‌اند با آن ارتباط خوبی بگیرند.

سونی اما دسته‌های کنسولش را به گونه ای طراحی کرده که ساختار ساده‌تری دارشته باشند. طراحی دسته های پلی استیشن برای بسیاری از گیمرها آشناست. البته در جدیدترین نسل از کنسول‌ها، دسته ی ایکس باکس نیز ارزش و کارایی خود را ثابت کرده و امیدواریم در آینده شاهد بهینه شدن و بهتر شدنش نیز باشیم.

دسته‌های سونی به دلیل مجتمع و البته سبک بودنشان همیشه توانستند باب میل گیمرها شده و محبوب دلشان باشند. سونی در هر نسل سعی خود را داشت تا نوآوری‌های جدید و جذابی را در طراحی و مشخصات فنی دسته‌هایش به کار ببرد. در جدیدترین نسل از دسته‌های سونی با نام دوال سنس که برای کنسول نسل نهمی پلی استیشن ۵ طراحی و ساخته شده‌اند، شاهد قابلیت‌های جذابی هستیم که تجربه و حس جدیدی را به گیمر می‌دهند. وجود میکروفون و اسپیکر در این دسته، نکته مثبتی است که کنترلرهای ایکس باکس از آن بی بهره هستند و طبیعتا کاربران ایکس باکس تجربه ی سطح شگفت انگیزی را نخواهند داشت.

پلی استیشن بهتر است یا ایکس باکس - اکس باکس بخریم یا پلی استیشن - playstation یا xbox

 

حالا پلی استیشن بهتر است یا ایکس باکس؟

نظر شما چیست؟ Xbox یا PlayStation؟

در این مقاله سعی کردیم بی طرفانه به رقابت این دو شرکت محبوب نگاه کنیم و نقاط قوت و ضعفشان را بدون جانب داری بیان کنیم. با توجه به چیزی که تا به اینجا خواندید کنسول سونی بهتر از ایکس باکس عمل کرده است. هرچند این یک امر سلیقه ای است اما اگر قصد خرید کنسول بازی دارید پلی استیشن شاید گزینه ی مناسب تری به نظر برسد. زیرا پلی استیشن توانسته است در هر نسل، علاوه بر راضی نگه داشتن طرفداران خود، دیگر گیمرها را هم جذب خود کند و این به خودی خود یک موفقیت بزرگ حساب می‌شود.

در هر صورت چه ایکس باکس داشته باشید چه پلی استیشن، ما در گیفت بارون نیاز شما را پوشش داده ایم. برای خرید بازی ها و آیتم های پلی استیشن و ایکس باکس، می توانید گیفت کارت پلی استیشن یا گیفت کارت ایکس باکس مورد نظر خود را با مناسب ترین قیمت در گیفت بارون پیدا کنید.

خرید گیفت کارت پلی استیشن                                خرید گیفت کارت ایکس باکس

در آخر خوشحال می شویم نکته ها، نظرها، پیشنهادها و سوالاتتان در رابطه با موضوع این مقاله را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید. شما بگویید کاربر کدام کنسول هستید؛ کدام کنسول از نظر شما بهتر است و چرا؟

بیشتر بخوانید